Komunalna policija „šparta“ niškom Tvrđavom i pokušava da uvede red

Komunalna policija počela je ovih dana da „šparta“ niškim parkovima, a posebno Tvrđavom kako bi uvela kakav-takav komunalni red. U ovom, ali i ostalim parkovima opominju vlasnike pasa da po pravilima čuvaju svoje ljubimce.

Komunalna policija u Tvrđavi

Ne kažnjavamo, nego samo opominjemo za sada jer ovih letnjih dana u Tvrđavi ima mnogo više dece. Zna se da se manji psi mogu šetati na većim povocima, a veći na kraćim. Ljubimci se mogu puštati od 9,00 sati uveče do 9,00 ujutru. Nema većeg kršenja ovog pravila, ali tu postoji jedan problem. Ako je jedan pas pušten, on povuče druge tako da moramo da reagujemo – kaže Milan Đorđević, portparol niške Komunalne policije.

Oni su za sada opomenuli vlasnike nekoliko automobila da moraju da izvezu svoja vozila iz Tvrđave, bez obzira što su došli da završe neki posao. Vlasnici ugostiteljskih objekata imaju pravo ujutru i popodne da dovezu potrebne stvari u Tvrđavu, ali ako to neko ne učini, za sada mu sledi upozorenje.

M.S.

1 Comment

  1. Ova fotografija je primer ogranicenosti ljudi koji upravljaju gradom…automobilom kroz park. Ako ne mogu pesice, da grad „pokloni“ nekoliko bicikla kako bi ovi sluzbenici mogli zdravije, ekonomicnije efikasnije da rade svoj posao u nasu korist…da ne kazem brze jace i bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *