Komunalne policije dežuraju 24 sata na tvrđavskoj pijaci

JKP „Tržnica“ dala je Komunalnoj policiji grada Niša i opštine Crveni krst besplatno na korišćenje jedan od lokala u okviru tvrđavske pijace. Cilj ove akcije je da se suzbije vanpijačna prodaja, ali i da se reše ostali nagomilani komunalni problemi u kraju oko ulice Đuke Dinić.

foto: gradfjanin.rs

Radovan Milojević, direktor „Tržnice“ kaže da je ovo primer dobre saradnje javnih preduzeća i Grada Niša gde zajedno pokušavaju da uspostave komunalni red. Ove policije dežuraće 24 sata na pijaci kako bi osujetili noćnu prodaju poljoprivrednih proizvoda.

U ovom kraju oko pijace ima mnogo problema, pogotovu preko vikenda. Pošto nema podzemnih kontejnera, mnogi iz lokala izbacuju đubre ispred običnih kanti. Posle toga dolaze psi lutalice koji sve to raznesu i cela ulica Đuke Dinić izgleda kao najveće ruglo u gradu.

Postoje iskrene nade da će se uvesti i saobraćajni red jer se sada automobili parkiraju i s leve i s desne strane. Kada se gleda od Tvrđave, parkiranje s leve strane je obeleženo, ali s desne strane je nelegalno i apsolutno u mnogo situacija koči saobraćaj, pogotovu kada neko kombijem ili kamionom istovaruje robu.

Vozilo Komunalne policije parkirano na ulici

Čak smo i jedno vozilo Komunalne policije grada Niša u toku današnjeg jutra slikali kako je parkirano na nelegalnom mestu. Ovaj problem je lako rešiti jer u Rovčetu, iza Autobuske stanice ima 96 obeleženih mesta za parkiranje i troduplo još toliko neobeleženih tako da roba lako može tamo da se istovaruje i distribuira na pijaci. ne mora svako da parkira ispred svog lokala, a i saobraćaj će se u tom slučaju značajno rasteretiti.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *