Koncert „Radosne manastirske pesme” u NKC-u

Koncert „Radosnih manastirskih pesama“, kompozitora i književnika Vlastimira Stanisavljevića Šarkamenca, svi ljubitelji duhovne muzike moći će da čuju u Maloj sali Niškog kulturnog centra, u četvrtak sa početkom od 19 sati.

Inspirisan duhovnom i svetovnom tradicijom srpskog naroda, autor Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac u knjizi „Neoteto lice Srbije” opisao je poezijom i muzikom 12 najznačajnih srpskih manastira. 

„Manastiri o kojima je pisana poezija i muzika su Sveti Arhangeli , Bogorodica Ljeviška , Manastir Manasija , Manastir Tumane , Manastir Zočište Sveti Vrači , Manastir Devič , Manastir Studenica , Manastir Gračanica , Manastir  Dečani , Manastir Hilandar , Pećka Patrijaršija , Manastir Bukovo“ – navode iz NKC-a.

Muziku će izvoditi tenor Slavko Nikolić, Milivoje Veljić na klaviru, Nikola Đuričanin na violini, Uroš Dojčinović na gitari, dok će narator i voditelj programa biti Aleksandra Paladin. Ulaz je slobodan.

Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac je objavio nekoliko knjiga poezije, a po profesiji je arhitekta. Osim osnovnom profesijom bavi se i muzikom i poseduje poseban osećaj za nasleđe svog naroda koga izražava multidisciplinarno. Trenutno živi i radi u Parizu. Autor je jedinstvenog dela „Pravoslavna fantastika“, a za delo „Peto srpsko jevađelje“ je dobio priznanje „Akademije Ivo Andrić“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *