Konferencija „Kreativni potencijal dijaspore“, 8. juna u bioskopu Kupina

Mladi ambasadori organizuju skajp konferenciju „Kreativni potencijal dijaspore“ koja će se održati u sredu, 08. juna od 19.30 u bioskopu Kupina.

160606-ambasadori

Na ovoj skajp diskusiji ponovo ćemo okupiti kreativce koje smo imali prilike da čujemo u prethodnim mesecima, u želji da na jednom mestu imamo predstavnike tri razvijene evropske zemlje i dobijemo odgovor na naša pitanja, saopštavaju organizatori.

Učesnici diskusije biće Jelena Mila, glumica i producentkinja iz Švedske, Ivan Redi, arhitekta i direktor studija Ortlos iz Austrije i Milan Janić, dizajner i senior art direktor LeoBurnett-a iz Francuske. Oni će pokušati da nam približe dostignuća razvoja kreativnih industrija u njihovim zemljama i potencijale za saradnju. Znanja i iskustva koje su stekli, radeći u kreativnim industrijama razvijenog sveta, biće nam dragocena.

Ovaj događaj ima za cilj da se istraže mogućnosti povezivanja i saradnje kreativaca iz dijaspore koji predstavljaju potencijal za unapredjenje i razvoj kreativnih industrija u Srbiji.

Konferenciji će prisustvovati An-Loren Viguru, ataše za kulturu Francuske ambasade u Beogradu i Belma Coković, poverenik za integraciju i migraciju Srba u Austriji iz Ambasade Austrije u Beogradu.

Ova konferencija je deo projekta „Kultura za znanje“ koji obuhvata skajp uključenja uspešnih Srba iz dijaspore i u okviru kojeg smo tokom tri meseca imali dvanaest predavača iz Švedske, Austrije i Francuske. Projekat realizuju Mladi ambasadori uz podršku Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Francuskim institutom i Ambasadama Švedske i Austrije u Srbiji.

S.Andrić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *