Konferencija o smanjivanju siromaštva na jugoistoku Srbije

Centar za razvoj građanskog društva „Protekta“ u partnerstvu sa Gradskom opštinom Pantelej je 22. juna organizovao konferenciju „Unapređenje politika usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama“ u okviru projekta „Kvalitetna socijalna zaštita u lokalnoj zajednici“.

protekta1

Cilj konferencije je „razmena iskustava u kreiranju i implementaciji lokalnih politika od značaja za unapređenje socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva na nivou sedam lokalnih zajednica (Niša, Leskovca, Zaječara, Pirota, Kruševca, Prokuplja i Svrljiga)“ i definisanje preporuka za unapređenje politika na nivou lokalnih samouprava, navodi se u saopštenju organizatora.

Projekat je podržao Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju kroz program Lokalne inicijative za povećanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva.

protekta
foto: Protecta

Konferencija je održana u Nišu, u velikoj sali Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Konferenciji je prisustvovala 30-tak predstavnika, među kojima Menadžer Tim-a za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ivan Sekulović, savetnica Republičkog avoda za socijalnu zaštitu, Gordana Ković, Član gradskog veća, Svetozar Aleksov, zamenik predsednika opštine Pantelej, Aleksandar Milosavljević, kao i predstavnici drugih relevantnih ustanova i organizacija iz ovih lokalnih samouprava.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Možete da „smanjite siromaštvo na jugu Srbije“ , samo ako obezbedite POSAO , svim JUŽNJACIMA !
    Ah , da … i ako svakom poljoprivredniku date po 10.000 eura pa da on OTVORI SEBI RADNO MESTO !
    PS. Nemojte poljoprivrednike usloviti da uzmu strano državljanstvo , kako bi postali „strani investitori“ i samim tim MOGLI da dobiju 10.000 eura !

  2. Дошле златне године, прогрес евидентан, држава брине о својим грађанима, и хумана је – све је већи број корисника бесплатних оброка!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *