Konkurs Niš art fondacije za mlade talente

Niš art fondacija deveti put raspisuje konkurs za radove mladih umetnika od 18 do 35 godina starosti. Mladi umetnici takmičiće se u disciplinama: crtež, grafika, slika i skulptura. Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi umetnici državljani Srbije od 18 do 35 godina starosti. Nagradni fond iznosi 18.000 evra (prva nagrada 10.000 evra, druga nagrada 5.000, a treća nagrada 3.000 evra).

art fondacijaRadovi koji uđu u uži izbor biće predstavljeni na izložbama u Nišu i Beogradu i u propratnom katalogu, a prva tri rada otkupljena. Konkurs je otvoren do 11. aprila 2015. Fotografije radova (maksimum tri rada) slati u digitalnoj formi u jpg formatu (maksimalna veličina fotografije 2MB) Na adresu n.a.f@eunet.rs. U nazivu jpg fajla obavezno napisati: naziv rada, dimenzije i tehniku.
Uz radove obavezno priložiti prijavu za učešće na konkursu u kojoj treba navesti: Ime učesnika, kontakt adresu, e-mail adresu, kontakt telefon, godinu rođenja i podatke o delu (naziv dela, tehnika, dimenzije i cena rada).  Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Samo učesnici konkursa koji uđu u uži izbor biće kontaktirani. Predaja radova koji su ušli u uži izbor će biti 24. i 25. aprila. Niš art fondaciju je sa prijateljima pokrenuo, na žalost preminuli Radoslav Lale Đurić(na fotografiji prvi s desna),  a njegovo delo nastavlja da živi.

A.K.-foto:novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *