Konstrukcije pokrivača bašti kafića demontirane u Obrenovićevoj ulici

Konstrukcije pokrivača bašti kafića u Obrenovićevoj ulici su danas demontirali radnici “Medijane”.

Iako je već dogovoren sastanak gradskih vlasti i ugostitelja, na kojem je trebalo da se pronađe konačno rešenje, zakazan za prvu radnu nedelju u narednoj godini, danas je na osnovu odluke Gradskog veća počelo uklanjanje tendi letnjih bašti u Obrenovićevoj ulici.

Obrenovićeva bez tendi foto:arhiva gradjanin.rs

Niški ugostitelji se slažu da su mnoge tende neadekvatne i ruže prostor pešačke zone, ali smatraju da je moglo da se sačeka sa sprovođenjem odluke, do pronalaska adekvatnog rešenja.

Neki se slažu s ovom odlukom gradskih vlasti dok drugi komentarišu u gradu “da smo sve rešili, samo nam još tende smetaju”.

Ni jedna vlast koja je došla nije tu ugostiteljsku delatnost rešila sistemskim putem. Svi to rešavaju “preko kolena”. Potrebno je svakako da se sedne za sto i da se dogovori najbolje rešenje za sve. Na primer, bašte u parku Sveti Sava su postavljene na osnovu odluke nekadašnjeg Gradskog veća. Sada je neka druga odluka na snazi. Nama je kvadrat bio 104 dinara što je bilo najskuplje u Srbiji. Sada je duplo jeftinije, ali opet nema normalnog dogovora. Zašto su bašte problem samo u Nišu dok je to u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu uređeno – pita se Marta Trpeski, vlasnica dva restorana “Biser”.

D.V./M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *