Korupcija „cveta“ u Nišu

Gradska vlast u Nišu nema volju i želju da na pravi način iskoreni korupciju u Nišu, saopštila je Valentina Krstić, koordinatorka Lokalnog antikorupcijskog foruma. Ona je danas rekla da trenutno LAF ima 20 prijava građana „na jako visoku korupciju na lokalu“, ali da je borba protiv ove pošasti najčešće deklerativna, formalna tako da ostaje nekažnjena.

laf Nis
LAF Niš: Radimo u katastrofalnim uslovima

-Tražili smo od gradonačelnika da otvori kancelariju za građanska pitanja gde bi se zaista rešavali krupni problemi sa korupcijom, ali do danas nismo dobili adekvatan odgovor. Moramo da priznamo da nema istinske želje da se javni funkcioneri bore protiv korupcije, nadležni organi ne reaguju po prijavama građana, nema politike kažnjivosti tako da sve manje ljudi prijavljuje korupciju – saopštila je Krstićeva danas na konferenciji za novinare gde je predstavljen godišnji izveštaj ovog organa.

Katastrofalni uslovi rada LAF-a

Kancelarija LAF-a se trenutno nalazi u T.C. Kalča, a nema struju, prozore i grejanje!

-Tražili smo da imamo tehničkog sekretara što je po planu LAF-a, ali od toga za sada nema ništa. U ovim uslovima je stvarno nemoguće raditi, a ovo je i dovoljni pokazatelj kako se gradski funkcioneri odnose prema LAF-u-ističe Valentina Krstić.

M.S.

2 Comments

  1. NAJBOLJE JE , PO MENI , DA SE „LAF“ UČLANI U „SNS“ I DOBIĆE PROSTORIJE U „POBEDINOJ“ TJ. „M.TITA“ TJ. „OBRENOVIĆEVA“ ! RADIĆE I „OBJEKTIVNO“ I BEZ PRISILE ! DOBILI BI TEHNIČKOG SEKRETARA , „TOMOVACHU“ , „VODA VODU“ I SVE ŠTO IM JE POTREBNO…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *