Košarkaš Partizana uručio Klinici za pedijatriju novi inkubator

Centar crno-belih Bruno Kaboklo, posetio je Klinički Centar Niš u društvu predstavnika Mozzart Fondacije, i tom prilikom je uručen novi inkubator Klinici za pedijatriju.

Sredstva za kupovinu ovog inkubatora, fondacija je donirala povodom utakmice Partizana i Igokee, na kojoj su crno-beli u znak podrške prevremeno rođenim bebama i Udruženju roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali div“, nosili crno-ljubičaste dresove.

Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali Div“ je jedino nacionalno udruženje koje se bavi problematikom prevremenog rođenja, čije aktivnosti obuhvataju teritoriju cele Republike Srbije.

U Srbiji se, kako navode iz udruženja, godišnje pre vremena rodi više od 4000 beba, 11 beba svakoga dana, a neke od njih su na rođenju teške manje od 1000 grama. Iako je broj prevremenih porođaja ovako veliki, u javnosti se veoma malo govori i zna o prevenciji prevremenih porođaja, o problemima i rizicima u razvoju prevremeno rođenih beba i teškoćama kroz koje prolaze njihove porodice.

To je razlog zašto je nastalo Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali Div”, koje su osnovali roditelji prevremeno rođene dece u bliskoj saradnji i uz podršku zdravstvenih stručnjaka.

Misija udruženja je da život prevremeno rođenih beba učine što kvalitetnijim, tako što njihovim porodicama pružaju podršku, informacije i pomoć koji su im potrebni.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *