Krađa šahtova u Nišu postaje alarmantna (foto i lista gde nedostaju)

Na teritoriji grada Niša nalazi se na hiljade poklopaca uličnih šahtova koji su meta lopova u kasnim večernjim satima. Sve učestalije masovne krađe u mnogim delovima grada doprinose da gradske ulice ili naselja ujutru osvanu u opasnim i nepredvidivim zamkama za pešake i vozače.

Upozoravamo čitaoce “Građanina” na potencijalne opasnosti od padova i povreda zbog neobezbeđenih šahtova bez poklopaca u ulicama: Dušanovoj (prolaz ka apotekama na Bulevaru dr Zorana Đinđića), Rentgenovoj b.b. (iza Mesne kancelarije Mija Stanimirović), Velikotrnavskoj (kod Studentskog doma i menze), Jadranskoj (kod auto pijace), Živorada Kostića Moravca (kod Doma učenika srednjih škola u naselju Pantelej), Bulevaru doktora Zorana Đinđića 109 (u dvorištu zgrade) i Bulevaru svetog Cara Konstantina broj 1 (ispred ulaza zgrade).


Pored velike materijalne štete, krađa poklopaca, šahtova i slivničkih rešetaka predstavlja veliku opasnost za bezbednost Nišlija. Neobezbeđeni šahtovi već su do sada prouzrokovali više teških i lakših povreda građana. U velikoj opasnosti su pre svega deca koja često na vreme ne primete neobezbeđene otvore, kao i roditelji koji voze bebe u kolicima. Verovatno se svi ponekad pitamo ko su ljudi koji odnose poklopce zbog zarade koju imaju od njihove prodaje i ugrožavaju živote mnogih sugrađana?

Pored bezbednosti građana krađom poklopaca pričinjava se i velika materijalna šteta, čiju cenu na kraju plaćamo svi mi koji živimo u Nišu. Apelujemo na sve nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se ovakve krađe i trgovina ukradenim materijalom zaustave. Ostaje nam da se nadamo da i kod pojedinaca, koji ne razmišljajući o opštem dobru i dovode sve nas u opasnost, postoji još razuma i ljudskosti.

Tekst i foto: M.B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *