Krajnje je vreme da građani raspišu tender za sposobnu vlast

Gradjanin: Vladimir Videnović (Dveri)
Gradjanin: Vladimir Videnović (Dveri)

Da li meni nešto fali ili postoji još neko kome rečenični sklop ’’tender za javnu kuhinju’’ zvuči, u najmanju ruku, jezivo?! Odgovorno lice (koje je inače u ostavci) za korisnike javne kuhinje koristi i sintagmu ’’da budu pokriveni’’. Da je za nijansu drskiji, izgovorio bi verovatno ’’namireni’’. ..
Nameće se jedno jednostavno pitanje, postoji li iko od stotinu umnih glava drage nam vlasti, da je zapravo zaradio svoju, za naše uslove bezobraznu, platu? Čime se oni bave, o čemu razmišljaju na poslu, kod kuće? Da li je jedina njihova briga kako da ’’izhendluju’’ budžet a da ne završe iza brave?
Tender za javnu kuhinju, bolna stavka u budžetu svake godine, donosi nove probleme najugroženijim sugrađanima. Problem javne kuhinje nije tender, već vaša nesposobnost (urođena ili plaćena) gospodo drugovi iz vlasti! Grad vam živi od stanarina, nezaposlenost obara sve rekorde. Kažete, proceduralna greška je razlog što će najsiromašniji ostati bez jedinog sigurnog obroka. Vi ste braćo burazeri proceduralna greška ove kvazidemokratije! Zar sa svom imovinom kojom grad upravlja nije moguće napraviti održivo rešenje za najsiromašnije?! Gde su stotine hektara zemlje, poslovni i stambeni prostori, gde su novci koje kao harač ubire Parking servis?!
U filmu ’’Drakula mrtav i voljen’’, pojavljuje se doktor koji za svaki simptom preporučuje klistir. Koliko on zaslužuje titulu doktora toliko i vi zaslužujete da upravljate našim gradom. Kakav god problem da iskrsne, šta god je potrebno rešiti, vaša poštapalica je – raspisujemo tender! Krajnje je vreme da i mi građani raspišemo tender za neke koji će vas oterati u zaborav, kao bolnu i sramotnu uspomenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *