Krivična prijava protiv nepoznatog Grobara koji je bakljom povredio Radovića

Niška policija podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica koje je sinoć na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća bacilo baklju ili sličnu pirotehniku, a koja je pogodila u glavu i oko Miodraga Miću Radovića , delegata Košarkaškog saveza Srbije, potvrđeno nam je u policiji.

Miodrag Radović (sedi sa sedom bradom) – foto: Ranko Ivković

Incident se dogodio sinoć kada je baklja doletela s mesta gde su bili smešteni navijači Partizana, a na kraju treće četvrtine u duelu Crvena Zvezda – Partizan gde su crveno beli osvojili trofej.

Ubrzo su mu pomogli ljudi koji su se pored njega našli i Hitna Medicinska pomoć. Vesti iz Kliničkog centra u Nišu kažu da je radović zadržan na lečenju, urađen mu je skener glave, ali još se ne zna koji stepen oštećenja na oku će imati posle ove povrede.


SUP: Policija traži navijača koji je bacio baklju!

Dana 19.februara 2017.godine u Nišu, prilikom odigravanja košarkaške utakmice finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu između KK „Partizan“ i KK „Crvena zvezda“ došlo je do bacanja baklje sa južne tribine hale „Čair“ ka severnoj tribini.

Tom prilikom povređen je muškarac iz Niša (1958.) koji je zadobio povrede koje su kvalifikovane kao teške telesne. Višem javnom tužilaštvu u Nišu će protiv, za sada, nepoznatog lica biti podneta krivična prijava zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Intenzivni rad policije na identifikaciji izvršioca ovog krivičnog dela je u toku, saopštila je policija.

Podnete prijave i protiv falsifikatora ulaznica

Pored toga protiv 10 lica su podnete krivične prijave u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave jer su pokušali da uđu u halu „Čair“ sa falsifikovanim ulaznicama. Osim navedenog nije bilo incidenata pre, za vreme i nakon utakmice i nije bilo narušavanja javnog reda i mira, dodaje policija u saopštenju.


Ko je dozvolio unošenje pirotehnike?

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, Uroš Parlić izjavio je danas da su organizovane grupe navijača Partizana i Crvene zvezde, za koje se pretpostavlja da su na finalni meč Kupa Radivoja Koraća unele pirotehniku, ušle u halu Čair posle dogovora svih nadležnih službi.

Parlić je rekao agenciji Beta da je neposredno pred početak jučerašnje utakmice, iz Beograda u Niš stiglo po 300 navijača Partizana i Crvene zvezde.

U dogovoru sa komesarom za bezbednost takmičenja Veljkom Bogunovićem, policijom i agencijom zaduženom za fizičko-tehničku bezbednost doneli smo odluku da oni ipak udju u Čair. Procena je bila da je to bezbednije nego da im se ne dozvoli da gledaju meč“, rekao je Parlić.

On je rekao da je u halu Čair odjednom ušla velika grupa navijača, tako da su tu gužvu pojedinci „sigurno iskoristili da unesu baklje i druga pirotehnička sredstva“.

Parlić je dodao je sve gledaoce koji su pre toga ušli u halu obezbedjenje detaljno proverilo na ulazu, ali da to nije bilo moguće i sa navijačima u organizovanim grupama.


M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *