Kuda za vikend – evo šta predlažu niški planinari?

Ukoliko ovog vikenda građani nemaju posebno planiranih obaveza, Planinarski savez Grada Niša, predlaže da iskoriste predstojeće lepe letnje dane i sa nekim od  planinarskih klubova izađu u prirodu i uživaju u lepotama planina Ozren i Devica, kao i dobrom društvu uvek raspoloženih planinara.

Slika s ranijih tura: foto: V. Simić/FB

U subotu, 9. septembra, planinarski klubovi “Železničar“ i “Mosor“ organizuju odlazak u Sokobanju i akciju “Jedan vrh, dve planine-uspon na Oštru Čuku“. Predviđene su 3 staze na planinama Devica i Ozren i to od najlakše, koja predstavlja pravu šetnju po prirodi i koju preporučujemo deci i osobama slabije fizičke spreme, do srednje i teške za kondiciono spremnije planinare, saopštava nam Vesna Simić iz saveza.

Cena prevoza je 500 dinara, a organizator je pripremio besplatan ručak – planinarski pasulj za sve učesnike.

Svi zainteresovani se mogu dodatno informisati ili prijaviti preko FB stranica planinarskih klubova “Železničar“ i “Mosor“, ili na telefone: 063/354229 (Nina Stanković) i 063/406025 (Vladislav Cenić).

U nedelju, 10. septembra, Planinarsko društvo “Suva planina“ sve zainteresovane vodi na planinu Devica. U organizaciji ovog društva, takođe su predviđene dve staze za sve nivoe planinara, koje vode od Šopura, preko Oštre Čuke do vrha Čapljinac na 1187mnv.Cena prevoza je 700 dinara, a dodatne informacije i prijave možete dobiti na FB stranici planinarskog društva “Suva planina“ ili telefon 069/4230968 (Mile Mitić), dodaje Simićeva.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *