Laci osvaja svet

laciNišlija Vladimir Krstić Laci bukvalno je pokorio ceo stripovski svet poslednjih meseci.

Svojim delima, među kojima je najpoznatija serija strip-albuma o famoznom detektivu Šerloku Holmsu koju izvorno objavljuje francuski „Solei“, Laci je oduševio francuske ljubitelje stripa.

Edicija je od nedavno dostupna i na američkom tržištu u izdanju kuće „Dark Hors“.

Uz sve to, Laci je uspeo da postane jedan od retkih autora sa naših prostora koji radi za italijanski „Boneli“, dom svima poznatih junaka Zagora, Teksa Vilera, Mister Noa, Dilana Doga…

Tokom 2014. godine pojaviće se prva epizoda novog junaka Alana Vajlda, po scenariju poznatog scenariste Đanfranka Manfredija a u crtačkoj izvedbi našeg Lacija Krstića.

laci necromonNajnoviji album o avanturama najpoznatijeg privatnog detektiva izašao je neposredno pred Novu godinu i nosi naslov „Šerlok Holms i Nekronomikon“ a rađen je po scenariju Silvana Kordurija.

Vladimir Krstić je rođen u Nišu, 21. februara 1959.

Dugo se bavio ilustracijom i grafičkim dizajnom da bi se poslednjih godina posvetio isključivo radu na stripu. Tokom osamdesetih godina prošlog veka, u doba zlatne ere jugoslovenskog stripa, uradio je za novosadski „Dnevnik“ dve epizode serijala „Veliki Blek“ kao i jednu epizodu serijala „Nindža“, a ranu afirmaciju stekao je sjajnim vesternom „Bili Vonderer“.

Na francuskom tržištu gde je poznat po pseudonimu „Laci“ je debitovao „Le Céleste noir“ 2008. za izdavačku kuću „Delkur“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *