Leskovčanin dobio dve godine zatvora za smrt devojčice Isidore(12) iz Niša

Boban Stojanović (55) iz Leskovca osuđen je danas u Nišu na dve godine zatvora zbog tragedije koja se dogodila u Požarevačkoj ulici u Nišu. On je 24. septembra 2018. godine parkirao i izašao iz vozila „Fiat doblo“ u niškom naselju Komren. Nakon njegovog ulaska u jednu radnju ovo dostavno vozilo je samo krenulo nizbrdo i naletelo na učenicu Isidoru Vučković(12) koja je od siline udara preminula.

Otac devojčice, Ivan Vučković je prokomentarisao da je presuda sramna, rečima „Ovo je sramota“.

Tokom suđenja zaključeno je da nije podigao ručnu kočnicu. Tužilac i Vučkovićeva zastupnica su se složili da pre nesrećnog slučaja, Stojanović nije podigao ručnu kočmnicu i da nije preduzeo sve mere obezbeđenja da vozilo samo ne krene nizbrdicom.

Njegov branilac Dragan Mladenović  je rekao danas da je uprkos stavljanju menjača u brzinu, automobil je sam krenuo i to nakon dvadesetak sekundi nakon što je Stojanović izašao iz vozila. 

Na jučerašnjoj završnoj reči u Osnovnom sudu, tužilaštvo je zatražilo kaznu zatvora od tri godine dok je zastupnica porodice Vučković zatražila najmanje pet godina zatvora.

Svako ima pravo da pogreši, ali jasno je kakav je neko čovek kada se ne kaje zbog toga što je uradio. Nijednom nam nije prišao da izjavi saučešće, ovde u hodniku je samo vrteo glavom, suze su mu išle samo kada je sebe branio. ja mislim da je on običan folirant – rekao je danas na poslednjem ročištu Ivan Vučković, otac nesrećno stradale Isidore.

Odbrana Stojanovića je tražila oslobađajuću presudu rekavši da su mu kod neuropsihijatra ustanovljene dijagnoze, a to je na uvid danas i priloženo sudu. Stojanović je sve vreme suđenja gledao u pod i podrhtavao.

To koliko se ja kajem, ja najbolje znam. Da sam video da je vouzilo krenulo, sigurno bih ja bio ispod njega. Nešto slično mi se dogodilo 15 dana ranije kada je isto tako vozilo krenulo pa sam sve dao od sebe dsa ga zaustavim. Još jednom javno izražavam saučešće porodici – rekao je Stojanović.

Njegov branilac Mladenović kaže da veštačenje samog vozila mašinska struka nije obavila kao i da je sigurno stavio menjač u neki od stanja prenosa, ali da je verovatno menjač ispao iz brzine i sam krenuo na dole. na suđenju je rečeno da ručna kočnica uopšte nije radila, odnosno kako je to Stojanović rekao „nije hvatala“.

Tog 24. septembra oko podneva mala Isidora se vraćala kući iz škole. Duvao je jak vbetar i ona se okretala kako joj vetar ne bi duvao u lice. penjala se uz ulicu. Tada je Stojanović na vrhu ulice koja ima krivinu zaustavio vozilo i ušao u radnju da podigne robu. Auto je krenuo i točkovi su bili tako postavljeni da je vozilo nesmetano nakon polaska samo skrenulo u krivinu, a Isidora to nije videla. Tako je vozilo pregnječilo nakon čega je izdahnula.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *