Lokal patriotama „bode oči“: Grbovi Zvezde i Partizana na koševima u niškoj osnovnoj školi

Niškim lokal patriotama već dugo „bodu oči“ natpisi na koševima u Osnovnoj školi „Ćele Kula“ u Nišu gde su iscrtani grbovi sportskih društava Crvene Zvezde i Partizana. Tačno je da niko nikome ne brani da navija za koga hoće, pogotovu za srpske klubove, ali sumnjamo da se u školskom dvorištu neke obrazovne ustanove u Beogradu, nalazi na primer, grb FK „Radnički“ Niš.

zvezda-partizan550

Šta o nama govori, kada u osnovnoj školi u centru Niša možemo videti kako nam decu uče da vole Zvezdu i Partizan, a ne niške klubove?

Da li zaista u Nišu nemamo sportske klubove čijim bi uspesima težila naša deca već moramo da sreću tražimo u Beogradu, to je već druga tema. Ono što je je poražavajuće jeste to da je ovakva slika već nekoliko meseci dostupna, a posle smo iznenađeni zašto su nam stadioni i hale u našem gradu prazne. A da počneo da učimo decu da vole naše klubove, možda se situacija promeni na bolje?

tekst i foto: A.Ilić

1 Comment

  1. Od kad se to ljubav uci???

    Veoma MALOgradjanski clanak za nesto sto se izdaje za magazin Gradjanin. Neartikulisan, nepismeno napisan, fotografije kvaliteta kamere mobilnog telefona iz 2003. i naravno senzacionalisticki naslov.

    Pozdrav od komsije kome je muka od trovanja ovakvim smecem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *