Lome se koplja oko (ne)imenovanja Jonića za direktora „Pčelice“

Na glasanju koje je sprovedeno pre nekoliko dana u Dečijoj ustanovi “Pčelica” gde radi preko 900 zaposlenih, više od pet stotina radnika, odnosno većina ipak je glasala za reizbor dosadašnjeg direktora Zorana Jonića, saznaje „Građanin“. Ustanova „Pčelica“ pruža uslugu boravka par hiljada mališana u niškim vrtićima.

Ulaz u upravu „Pčelice“

Od zvaničnika iz Predškoske Ustanove „Pčelica“ niko nije mogao ili nije smeo, da komentariše  kako će se rasplesti” ova situacija jer je na drugoj strani, Agencija za borbu protiv korupcije naložila njegovu smenu. Agencija je ovaj nalog dala zbog ozbiljnih prestupa u rukovođenju ustanovom.

dr Zoran Jonić

Ko će biti novi „prvi čovek“, i pored svih informacija o „sigurnoj smeni“ Jonića, dosadašnjeg direktora koji je rukovodio niškim vrtićima i u prethodna dva mandata, za sada niko ne može da pretpostavi.

Zvanično, konkurs je raspisan kako to i Zakon nalaže, nekoliko meseci pre isteka mandata, a pored Jonića se na konkurs za rukovodioca „Pčelice“ javilo još tri kandidata, ali osim imena, nijedna biografija, kao ni refernce kandidata nisu bile dostupne javnosti.

O narednim koracima, ali i o aktuelnom raspoloženju i mogućim ishodima, nije želeo da detaljno komentariše ni Zoran Jonić, koji je, kako propisi nalažu i dalje na rukovodećem mestu.

Kako je još cela procedura u toku ja zaista nemam komentar, jer je tako država predvidela, a na potezu su drugi nadležni organi da odluče šta će i kako dalje biti, kratko je odgovorio Jonić.

Kako procedura nalaže, nakon što članovi Upravnog odbora Ustanove prebroje glasove, proslediće ih resornom Ministarstvu, koje treba da da svoju saglasnost za izbor novopostavljenog, a to bi sve trebalo, da bude završeno do kraja februara. Podsetimo, početkom nedelje, kada je i sprovedeno glasanje, o imenovanju čelnika odlučivalo je blizu devet stotina zaposlenih, ali će konačnu odluku svakako doneti nadležni.

N. Marković

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *