Lopovska praksa: U Nišu kradu samo do 5.000 dinara – počeli da kradu i kolica

Veliki marketi u Nišu su počeli da uvode redare i na svojim parking prostorima jer se često desi da „zaboravni“ kupci izađu iz prodajnog prostora i nastave put s kolicima za kupovinu. Jedan od takvih slučajeva nedavno se desio u Tempu pa je svoj epilog dobio na sudu gde bi uskoro radnik obezbeđenja trebalo da svedoči o tome kako je sustigao „zaboravnog“ kupca.

kolica-iz-marketa
I kolica na ceni – 17.000 dinara

Vrlo često hvatamo one koji kradu, ali naučili se pa to čine u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara. Moj kolega je uhvatio lopova koji je pokušao da pobegne kolicima. On bi trebalo da svedoči jer je za beguncem trčao stotinak metara po Bulevaru 12. februar. Ovaj je bežao, ali nije mogao da trčeći pobegne zajedno s kolicima. Došla je policija i kako je vrednost kolica 17.000 dinara, slučaj je završio na sudu. Inače, do 5.000 dinara ih Krivični zakon ne goni jer je to „mala vrednost“ – priča nam jedan od radnika iz obezbeđenja ovog trgovinskog lanca.

Krivični zakon je promenjen 2013. godine do kada je mala vrednost iznosila 10.000 dinara.

On kaže da svakodnevno uhvate troje do petoro osoba koje pokušaju da nešto uzmu, a ne plate, ali i dodaje da je obezbeđenje takvo da je teško pored obučenih ljudi i zujalica proći nekažnjeno.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *