Loš zakon: Ako stranke ne uklone plakate, to se obavlja o trošku građana!?

Komunalna inspekcija opštine Medijana uradila je rešenja o uklanjanju predizbornih plakata koja su zalepljena na nepropisnim mestima. Po zakonu, ako stranke same ne uklone te plakate sa nepropisnih mesta to čini nadležno javno preduzeće („Medijana“ ili „Parking servis), a po radnom satu od 300 do 400 dinara koje plaća Grad Niš odnosno građani.

Izlepljena telefonska centrala

Aktivisti stranaka su od pre nkoliko dana počeli da „prelepljuju grad“, ali i cepaju plakate suparničkih stranaka što se uostalom dešava svaki put pre izbora.

Građanima na Bulevaru Nemanjića „bode oči“ prelepljena telefonska centrala (vidi sliku) za koju čak neki smatraju da je prelepila neka od suparničkih ekipa jer je potpuno kontraproduktivno da se predizborni plakati postavljaju na ovakvim mestima.

Darko Mihajlović, novi načelnik po ovlašćenju opštine Medijana kaže da je zakon potpuno jasan po pitanju plakatiranja pred izbore.

Cepanje i prelepljivanje na Bulevaru Nemanjića

Zakon nalaže da se ne samo strankama, nego svim subjektima koji lepe plakate na nepropisnim mestima pošalju rešenja o uklanjanju pamfleta. Ukoliko se oni ogluše na to, po zakonu mi šaljemo nadležnom javnom preduzeću da to učini – saopštio je Mihajović za „Građanin“.

Ista situacija je i u drugim opštinama u Nišu, a mi smo odabrali Medijanu jer tu živi najviše građana.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *