Mačku koja je pala s osmog sprata na sims spasio hrabri Nenad (VIDEO)

Mačku koja je pala na sims pored oluka u jednoj od zgrada u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, spasao je Nišlija Nenad Stamenković (35), jedini član tima Animal rescue Serbia na jugu Srbije, a koji spasava životinje na ovoj teritoriji.

Nenad Stamenković

To je jedan od 12 slučaja koje je imao do sada, odnosno od oktobra kada je položio ispit u ovom timu. Maca koja je pala s osmog sprata se nekako na sredini zgrade zadržala na simsu tako da je Nenad morao kroz jedan od prozora da izađe na sredinu zgrade gde ide oluk i stavi nekako macu u korpu. Uspelo mu je.

Najnoviji slučaj desio se u četvrtak kada je spasio jednu macu koja se na stablo popela toliko visoko da nije mogla da siđe(VIDEO), a to se desilo u Ulici Vojvode Mišića.

Od oktobra do danas svega i svačega je bilo. Baš 31. decembra, za Novu godinu jedan pas se toliko prestravio od petardi da je pobegao od gazde i upao u šahtu. Pored tog, još dva psa sam vadio iz šahte. To je human posao. Sve je počelo kada sam svog psa odveo na dresuru za praćenje. I onda sam pomislio, kada pas može da pruži čoveku, može i čovek životinji – priča Nenad.

On dodaje da ima svu potrebnu opremu kao i da u sličnim slučajevima sve prijave idu preko ARS-a koji ga kontaktiraju i on odmah reaguje kako bi spasao životinju s nepristupačnog terena, a kaže da bi svakako to učinio i da je čovek u pitanju.

N.M./gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *