Male boginje u fabrici “Yura” u Nišu

Anonimno pismo, prosleđeno medijima u Nišu da je u fabrici “Yura” zavladala epidemija zabrinula je javnost u ovom gradu. U pismu koje je “Građanin” dibio navodi se da se za sada tačan broj obolelih ne zna.

arhivska slobodna ilustracija

Po svedočenju radnika YURE koji su hteli da ostanu anoniman, u ponedeljak je samo u prvoj smeni odsustvovalo 15 radnika zbog epidemije malih boginja, a sumnja se da u ostalim sektorima ima oko 25 osoba koji su odsustvovali s posla zbog malih boginja. Radnici strahuju za svoje I zdravlje svojih porodica jer dosta ljudi dolazi na posao, a da ne znaju za epidemiju i da možda I oni nisu inficirani, navodi se u pismu.

U Higijenskom zavodu nam potvrđuju da za sada u ovoj fabrici ima desetoro obolelih, a da se sumnja još u dvadeset radnika da su inficirani.

Velika većina radnika se plasi da dodje na posao s obzirom na epidemiju I sumnjaju da uslovi rada i suvise uticu na epidemiju. Radnici upozoravaju na loše uslove i okolinu rada te apeluju na medije, javnost I rukovodstvo na reakciju zbog ovog problema, zaključuje se u pismu radnika Yure.

U ovoj fabrici od šefova niko nije javno hteo da pojasni koje su mere zaštite od malih boginja u Yuri, ali nam je jedan od rukovodioca potvrdio prisustvo ovog obolenja.

Gradjanin.rs

2 Comments

  1. „Само најбољим радом сваког од нас у својој струци разоткриће се туђи лош рад. Lepo ali jalovo. Misliš li ti veseli Stracimire da su moja deca, odlični studenti prestižmnih beogradskih, državnih, fakulteta otišla odavde u beli svet iz obesti i dosade. Da više vole da se sa svojima dopisuju preko mejla i viđaju preko skajpa nego da rade i žive u svom gradu? Ajde bre Stracimire mani me tih parola i floskula kada i sam znaš da ovde ko nešto zna i redi u struci nema nikakvu perspektivu jer su ključna mesta zaposeli poltroni, partijski diletanti i polupismeni gmizavci koji su se na ovaj ili onaj način domogli neke diploma a partija im je omogućila da budu neko i nešto, što oni naravno moraju da odrade na ovaj ili onaj način. I nije to karakteristika samo naprednjaka već i svih pre njih, a u takvom okruženju gde se ni na radno mesto čistačice ne možeš zaposliti bez partijske knjižice naša deca, koliko god da su stručna, nemaju šta da traže. Pogledaj samo veseli Stracimire ko je u Gradskom veću zadužen za resor kulture, dečko koji verovatno ni dan danas nije u stanju da nabroji svegradske ustanove kulture. Ko je direktor Doma kulture, ko Turističke organizacije ko vedri i blači Čačkom? A ti nam ovde prosipaš floskule i palamuđenja koja možda mogu da fasciniraju nekoga ko u životu nije dobacio dalje od Crvenkape i Tri praseta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *