Mali pomagači Noletu i drugarima – događaj za nezaborav čitavog života

Od 200 i kusur novinara koji su pratili dejvis kup u Nišu nije se pozabavio klincima i klincezama, malim budućim teniserima iz Niša koji su sakupljali loptice, dodavali peškire i igrali ne malu ulogu u održavanju ovog sportskog takmičenja. To je učinio sajt maliigraci.rs što je za svaku pohvalu, a tu je i foto reportaža koja takođe mnogo govori o tome da je što više ovakvih takmičenja potrebno jugu Srbije.

Pod naslovom Male Nišlije u niskom startu – skupljači loptica na Dejvis kupu se navodi da su tokom meča 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Rusije u Hali Čair u Nišu, sve oči bile su uprte u Noleta i drugove, koji su izborili vrlo značajnu pobedu za Srbiju.

Evo i našeg malog doprinosa da se čitava ta atmosfera zapamti – vikend kada su Luka, Luna, Anđela, Stefan, Anja, Sara, Mina, Veljko, Nemanja i ostali skupljači loptica ostvarili i deo svojih snova. Tokom tog meča, u petak, subotu i nedelju, na terenu su se nalazili mali i malo veći teniseri iz Niša i okoline, u ulozi skupljača loptica. Tu ulogu su obavili odgovorno i požrtvovano, kako i treba. Imali su priliku da dodaju loptice i peškire Novaku, Viktoru, Dušanu, Nenadu, kao i mladim ruskim teniserima Karenu, Danilu, Konstantinu i Andreju, da se slikaju sa njima, dobiju autograme. Da gledaju kako se zagrevaju, istežu, druže, navijaju, šale. To će pamtiti čitavog života“ – navodi ovaj sajt.

Tokom trajanja meča Srbija – Rusija Teniski savez Srbije je u Hali Čair organizovao besplatnu školu tenisa, u okviru koje su deca mogla da se upoznaju sa osnovnim udarcima, uz pomoć koordinatora TSS-a za program Tennis10s Dragana Ilića, Dejana Kojića i Milana Petrovića.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *