Manifestacija „Zalogaj Juga“ – prvomajsko takmičenje u pripremi nacionalnih jela u kotliću

Gastro–turistička manifestacija međunarodnog i takmičarskog karaktera „Zalogaj juga“, koja ima za cilj očuvanje tradicije pripremanja starih jela i promociju srpske kuhinje, i ove godine biće održana 1. maja od 10 sati na keju kod Medoševca. Manifestacija je posvećena preminulom predsedniku udruženja Zoranu Miraševiću.

Organizator manifestacije je „Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika „Zoran Mirašević“, koje promoviše turizam i gastronomiju Niša i juga Srbije i koje, kako sami kažu, konstantno radi na afirmaciji turističkih i gastronomskih vrednosti regiona.

„Kejom kod Medoševca širiće se mirisi nacionalnih jela, koje će iskusni majstori pripremati u kotlićima. Priprema jela počinje u 10 časova na keju kod Medoševca“ – navode iz organizacije.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika – Niš osnovali su 2007. godine ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu i turizmu. U nameri da grad Niš i jug Srbije pozicionira visoko na mapi poželjnih turističkih destinacija Udruženje pokreće i organizuje različite manifestacije na kojima se prezentuju i promovišu turistički i gastronomski potencijali i ponuda Niša i juga Srbije.

„Udruženje okuplja stručne i profesionalne članove i omogućava im da se u najboljem svetlu predstave na značajnim državnim i međunarodnim turističkim i gastronomskim izložbama, manifestacijama i takmičenjima ugostiteljskih i turističkih radnika. Članovi Udruženja, kao nosioci stotina nagrada, medalja i pehara, predstavljaju gastro ambasadore koji na najbolji način promovišu turističku ponudu juga Srbije i srpsku nacionalnu i tradicionalnu hranu, ali i modernu kuhinju Srbije“ – kažu iz udruženja.

Dodaju da je kruna organizacije „Gastro-turistički festival“, koji predstavlja najmasovniju manifestaciju u organizaciji Udruženja sa izrazitim međunarodnim karakterom, sa posetiocima i učesnicima iz više od 30 zemalja.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *