Manu Čao oduševio Nišlije (foto)

Manu Čao (Manu Chao) zajedno sa svojim bendom El Chapulin Solo, nastupili su sinoć 19. oktobra u Nišu pred prepunom halom „Mika Antić“.

Ova svetska poznata akustična atrakcija oduševila je publiku dvočasovnom svirkom.

Manu Čao se na početku obratio public prvo na srpskom jeziku – „Dobro veče, Niš! Kako ste?“, a onda nastavio na engleskom: „Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti“.

El Chapulin Solo otvorili su koncert pesmom Otro Mundo, a u nastavku su se ređali hitovi poput Vida Tómbola, Mala Vida, Clandestino…

Masa je uglas pevala stare i nove pesme u akustičnoj verziji prepunoj energije koju samo Manu može da donese na binu. Kako je i bilo najavljeno, Manu ne piše svoje pesme, on ih živi. A živela ih je zajedno sa njim i publika u Nišu.

El Chapulin Solo čine: Manu Chao – glas i gitara, Luciano Falico – manja gitara i Mauro Mancebo – bongo.

„Koncert El Chapulin Solo – Manu Chao acoustic simbolično je najavio World music festival Merak, koji počinje 2020. godine. Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival!“, kaže direktor festivala Marko Micić. Osnivač festivala je Udruženje Marker iz Niša. A koncert je održan uz podršku Grada Niša.

World music fest nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovolјstva koje proističe iz “malih” stvari – označava želјu, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje… Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike! Merak fest ima za cilј da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatlјiv!

Promo

foto: Vanja Keser

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *