Mark Rainey objavio novi singl „Broken Town“ (VIDEO)

Mark Rainey (Marko Marjanović), muzičar i producent iz Niša koji trenutno živi u Italiji (Valdanjo) objavio je nedavno svoj novi singl „Broken Town“ (Slomljeni grad) u kome je kroz svoju umetnost prikazao emocije inspirisane stradanjem i bombardovanjem svog rodnog grada.

isečak iz spota „Legs“

“Broken Town” koja govori o ljubavi i o svetu u kome vlada opasnost od velikih oružanih sukoba i klimatskih promena kao i mojim sećanjima na bombardovanje Niša 1999 godine.

Marko je bio pevač i gitarista pank-rok benda pod nazivom The Combs. Nakon raspada The Combs-a 2012. godine, Rainey počinje da radi u svom kućnom studiju na prvom albumu, pod nazivom „Farewell Sweetie“ koji je objavljen 2013. godine. Oktobra 2015. Mark objavljuje pesmu „Legs“, koja skreće pažnju medija na njegov rad. RTS snima inspirativnu dugometražnu emisiju o Markovom životu i radu. Nakon izveštavanja medija širom Balkana o Markovoj muzici, on postaje mnogima inspiracija i simbol nade. Životna priča Rainey-a je 2018. godine pretvorena u dokumentarni film, reditelja Miloša Tasića.

O pesmi Broken Town

Mark Rainey svoja nakupljena osećanja povodom rata u Jugoslaviji, pre 20 godina, najzad oslobađa kroz svoj drugi veliki singl „Broken Town“. Kroz alternativni pop, Rainey se priseća bombi koje padaju, društva koje se raspada oko njega i kako svoj spas vidi u svojoj dragoj prijateljici. On odbacuje beznadežnost rata i, čak i ako razume da smo izubili svaku nadu da živimo u miru ponovo, nalazi utehu u svojoj prijateljici.

Rainey je pevač koji je odrastao sa jasnim sećanjima na bombe koje padaju na njegov grad. Tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine Marko je molio svoje roditelje da napuste, ratom zahvaćenu, zemlju. Porodica, međutim, nije napustila zemlju i Marko je nastavio da sluša bombe kako padaju na njegov rodni grad.

Sada, kada opasnosti od bombi više nema, Mark i dalje oseća strah od onoga što može da sledi. Jasno je da u svetu u kome vlada opasnost od klimatskih promena i velikih oružanih sukoba, Mark želi da uživa u svoj lepoti sveta, pre nego što izbije neki novi rat i ponovo donese uništenje u njegov život. U nadi, ali i zabrinut, Mark izlaže paletu osećanja u pesmi u kojoj sada imamo priliku da uživamo.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *