Maturirali s natpisima na majcama „Sve je uzalud, isti smo k’o pre“…

Maturanti srednje Tehničke škole „12. februar“ u Nišu za kraj svog obrazovanja napravili su majce sa natpisima koje su sami izabrali tako da se među njima nalaze slogani „Sve je uzalud, isti smo k’o pre“, „Razredna…ja. Neopravdani!“(IV3), „Nama mozak ne fali“(IV2)… Tu akciju podržali su nastavnici, ali i razredni starešina V1 odelenja, Nikola Savić, budući niški narodni poslanik iz redova Srpske radikalne stranke. U školi postoje još dva odelenja koja su okončala obrazovanje u Tehničkoj školi „12. februar“. Sva pet odelenja maturanata imalo je svoje slogane.

Nikola-Savić1-natpis
foto: Dragan Sremac/fb: Nikola Savić

Nisu me pitali za slogan, ali kao ja da sam ga birao. Ja kao razredni starešina, podržavam decu uvek. Oni su sada gotovi ljudi i svi maturanti tačno znaju koju poruku šalju ovim natpisima. U moje vreme je bilo važno da se maturanti slikaju s nastavnicima i da ta slika bude izložena u nekoj fotografskoj radnji. Eto, sad se vreme promenilo pa i navike – kratko kaže Savić.

Nikola-Savić-nattpis

Slike s majcama i natpisima su postale za nekoliko časova u Nišu popularne na društvenim mrežama. Iako uglavnom izazivaju simpatije, valjalo bi se porazmisliti o ovim porukama.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *