Medicinski tim Vojske Srbije priključuje se trening misiji EU u Centralnoafričkoj Republici

Sedmočlani medicinski tim Vojske Republike Srbije otisnuće se sledeće nedelje u Centralnoafričku Republiku, gde će se priključiti trening misiji Evropske unije i pružati medicinsku pomoć i podršku u realizaciji ove misije.

Tim povodom, Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre je danas u Centru za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije svečano ispratio pripadnike srpskog kontingenta u Centralnoafričku Republiku, zajedno sa domaćinima generalom-potpukovnikom Želimirom Glišovićem, načelnikom Operativne uprave (J-3) i pukovnikom Mirjanom Milenković, načelnikom Centra za mirovne operacije.

Vojska Republike Srbije trenutno učestvuje u tri mirovne misije i operacije Evropske unije. U trening misijama u Somaliji i Centralnoafričkoj Republici sa medicinskim timovima i medicinskim savetnicima, a u operaciji EUNAVFOR SOMALIA OPERATION ATALANTA sa štabnim oficirima u komandi operacije u Roti (K. Španija), štabnim oficirom na komandnom brodu (u Adenskom zalivu) i po potrebi sa Autonomnim timom za zaštitu brodova Svetskog programa hrane (WFP).

EUINFO MREŽA / Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *