Medijana nagradila najbolje osnovce i srednjoškolce – ponos ove opštine

Gradska opština Medijana bogatija je ove godine za 24-oro učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa svog područja. Oni su ponos svoje opštine, pa je za najbolje među najboljima tradicionalno priređen prijem i uručene nagrade. Pojedini nisu u Nišu pa će njima nagrade biti uručene u narednom periodu.

deca-Medijana
foto: Opština Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana, Zoran Stojanović čestitao je osnovcima i srednjoškolcima koji su postigli najbolje rezultate u školskoj 2015./2016. godini i time zaslužili epitet „učenik generacije“.

Želim vam da nastavite putem kojim ste pošli. Da uvek budete prvi među prvima. Naša je obaveza bila da se na ovaj način upoznamo sa vama, ali da se tu naše poznanstvo ne završi – rekao je Stojanović i dodao: – Gradska opština Medijana stipendira najuspešnije studente. Prošle godine stipendije svoje opštine dobio je 21 student, a nadam se da će neki od vas takođe biti stipendisti svoje opštine. Tu smo uvek kada zatreba da pomognemo vrednim đacima preko jednokratne pomoći ili na druge načine koji su dostupni opštini, naglasio je Stojanović.

Od svoje opštine, komplet knjiga i ruže za lepši pol, dobili su učenici i učenice generacije iz 10 osnovnih škola: Dimitrije Glukčević, Anastasija Kostić, Anđela Grizelj, Natalija Marković, Pavle Janevski, Ana Aleksić, Nikola Dimić, Jana Maslaković, Vojin Ivković, Petar Georgijev, Tijana Kocić i Stefan Smiljić.

Najbolji srednjoškolci su: Danica Treboljevac, Jovana Stanković, Kristina Petrović, Magdalena Mladenović, Stefan Stoilković, Martina Stojkovski, Anđela Krstić, Nikola Blagojević, Milan Miletić, Denis Mehanović, Jana Petrović i Marija Stajić.

Niške osnovne škole „Ratko Vukićević“ i „Vožd Karađorđe“ imale su ove godine po dva učenika osmog razreda koji su se svojim ocenama i zalaganjem izdvojili od ostalih đaka.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *