Medijana nagradila najbolje sportiste osnovnih i srednjih škola

„Četvrti Medijana Sportfest 2017“, održan ove godine, bio je najuspešniji za osnovne škole „Dušan Radović“, „Sveti Sava“ i „Ćele Kula“. U generalnom plasmanu ove škole rangirane su od prvog do trećeg mesta. Ova sportska manifestacija u organizaciji Gradske opštine Medijana okupila je više od 700 učenika, iz deset osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Trajala je pet dana. Partneri u organizaciji bili su Osnovna škola „Dušan Radović“, Fakultet sporta i fizičke kulture i Udruženje „Aktilum“.

Predstavnicima i direktorima ovih škola u Gradskoj opštini Medijana uručene su povelje i pehari, čime je još jednom ukazano na značaj sporta za pravilan razvoj mladih i dece školskog uzrasta. Dodeljene su i medalje učenicama osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u atletici.

Priznanja i nagrade pripale su i srednjim školama – za prvo mesto Gimnaziji „Bora Stanković“, za drugo Gimnaziji 9.maj“. Treće mesto u zbirnom plasmanu osvojila je Ekonomska škola.

Svaki dogadaj koji promoviše sport je način da što veći broj dece privučemo da se aktivira i fizičkom aktivnošću utiče na kvalitet svog zdravlja. Gradska opština Medijana kao najveće niška opština želi da bude prepoznatljiva u svemu pa i u animiranju mladih da se bave nekom sportskom disciplinom – rekao je član Veća Gradske opštine Medijana, prof. dr Srdan Jovković i podsetio da je interesovanje za „Medijana Sportfest“ iz godine u godinu sve veće i da će se ova manifestacija sve više unapređivati.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *