Medijana uz pomoć stranih prijatelja modernizuje uličnu rasvetu

Čelnici najveće niške gradske opštine „Medijana“, prilikom poslovne posete Sloveniji, dogovorili da od prijateljskih suseda na poklon dobiju modernu uličnu „LED“ rasvetu, koju će postaviti prvenstveno na glavni saobraćajnicama a onda i na ostalim uličnim stubovima koji se nalaze na njihovoj teritoriji.

161010-parksvsave

Zaista znamo koliki problem to pravi našim Nilijama, jer smo u stalnom kontaktu sa građanima, tako da već duže vreme tražimo način da to premostimo, a ponuđeno dobročiniteljstvo jednog grada u Sloveniji dobro nam je došlo, izjavio je u jutarnjem programu NTV Milan Krstić, novoizabrani predsednik GO Medijana.

U upravi GO „Medijana“ potvrdili su da su upoznati sa problemom „uličnog mraka“ koji vlada u mnogim ulicama i to na čitavoj gradskoj teritoriji, a s obzirom da, kako navode, znaju da u budžetskoj kasi već ima dovoljno problema, rešili su da se sami uhvate u koštac sa „tminom“.

Ne mogu da kažem tačno kada će nam ta rasveta biti dopremljena, ali imamo obećanje da će, čim oni završe zamenu njihovog sistema uličnog svetla, nama odmah poslati njihovu LED rasvetu, koja je, budimo iskreni, za naše uslove, i dalje moderna i skupa stvar, ističe Krstić i dodaje da će čim dobiju materijal odmah krenuti sa radovima u saradnji sa nadležnim uslovima.

Podsećamo, Gradjanin.rs je već pisao o problemima Nišlija kojima su uz ostale komunalne probleme, veliki problem neosvetljeni kolovozi i trotoari. I pored 22.5 miliona dinara, koliko je Grad izdvojio za sanaciju kvarova na uličnom svetlu ove godine, JKP „Parking servis“ koji je preuzeo brigu o održavanju javne rasvete najavio je da će iduće budžetske godine svakako tražiti više para za tu namenu.

161010-srdjannonic
Srđan Nonić

Odlično je i pohvalno to što se čelnici Medijane trude na sve moguće načine da „izburgijaju“ i srede problem koji nas tišti, i znajući aktuelno rukovodstvo zaista i verujem da će to učiniti, ali je katastrofalno to što oni koji su zaduženi za to, i koji za to primaju milione iz budžeta koji mi grđani finansiramo ne rade svoj posao, ali se nadam da će se i to promeniti zbog Niišlija, pre svega izjavio je za građanin Srđan Nonić, sportista i član odborničke grupe „Dosta je bilo“ u Skupštini grada Niša.

N.Marković

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *