Među tri kamiona smeća sa Rimske česme našli se i lap topovi

Volonteri, građani, a u saradnji sa Gradom pokrenuli su akciju čišćenja deponija. Jedna od takvih lokacija bila je Rimska česma u naselju Pantelej gde je izvezeno čak tri kamiona raznog smeća. Akcija je obavljena početkom oktobra.

To su bacili ljudi koji žive u okolini, to nije bacio neko s Ledene stene. Nalazili smo čak i lap topove s polomljenim ekranima i razne druge stvari koje nam stvarno ne idu na čast – rekao je Dušan, jedan od volontera.

Bratislav Vasiljević, predsednik opštine Pantelej kaže da će se svim silama truditi da se ova česma više ne zagađuje.

Mi imamo fantastične izvore pijaće vode koji moraju nekako da se zaštite. A, umesto toga mi zatičemo ovoliko smeća. I to pogotovu sada posle ovolikih suša. Na primer, podzemne vode u kojima sanitarci nisu našli ni jednu baketriološku neispravnost, neki pojedinci da tu bace svoj otpad i da zagade životnu sredinu. Svim snagama ćemo se truditi da tim ljudima pokažemo da svest o okolini mora biti drugačija u odnosu na ono kako je oni sada gledaju – rekao je Vasiljević.

Merenje čistoće i bakteriološke ispravnosti podzemnih voda koje izviru u Panteleju se retko meri. Više su predmet pažnje one javne česme koje ispituje Sanitarna inspekcija, a preko merenja Pasterovog zavoda.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanja Gradske opštine Pantelej

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *