Međunarodni volonterski kamp „NiFoTurizam’17“ – izložba fotografija u gradskoj bašti

Volonteri, uzrasta od 18 do 25 godina, njih 15 oro iz Italije, Španije, Rusije i Srbije učestvuju na međunarodnom volonterskom kampu NiFoTurizam, od 31. jula do 11. avgusta, koji organizuje udruženje „Zeleni ključ sa NiFoto kolektivom“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS kroz program Mladi su zakon.  

Tokom 10 dana kampa volonteri su obilazili grad Niš, posebno okolinu, fotografisali grad, letnju festivalsku džez atmosferu kada je Niš sasvim drugačiji grad, grad koji obećava i ostavlja utisak grada sa veoma razvijenim turizmom, jer je u tim danima, prepun domaćih ali i stranih turista, koji su u porastu. Poseban akcenat smo stavili na okolinu grada Niša, sela i prirodne lepote, bogato kulturno istorijsko nasleđe i potencijalna izletnička mesta.

Rezultati njihovog rada biće prikazani na izložbi fotografija, u četvrtak 10.avgusta, u gradskoj bašti od 19 časova. Iz ugla mladih ljudi, zabeleženi trenuci okoline Niša i samog grada, kroz njihove objektive, biće svojevrsna promocija značaja očuvanja prirodnih i kulturno istorijskih bogatstava kojima Niš obiluje, ali i poseban vid edukacije, stanovnika Niša i šire.

Organizaciju Međunarodnog volonterskog kampa podržali su grad Niš, opština Crveni Krst i Niška Banja, kao i druge društveno odgovorne kompanije.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *