Meštani ispratili sedmu žrtvu nesreće u Nišu: Samo sahrane da prestanu

Samo sahrane da prestanu. To je jedino na pameti meštanima Donjeg Međurova i sela Čokot u Nišu koji su 4. januara povorkom ispratili sedmu žrtvu iz stravične nesreće na pružnom prelazu. Ta tragedija 21. decembra kada je voz prepolovio autobus „Niš ekspresa“ zavio je Niš u crno, a u ova dva sela nema slobodnog mesta na banderama, betonskim stubovima koje nisu pune čitulja.

U tragediji je na licu mesta poginulo troje osoba, a kasnije je povredama podleglo još četiri lica. I od toga dvoje dece od 16 godina. Meštani Međurova su ispratili Vlastimira Đorđevića koji je imao višestruke prelome karlice i rebara. U povorci koja je od kuće Đorđevića išla do lokalnog groblja čule su se reči da je „bog uzeo najbolje.

Rade, jedan od ljudi u povorci kaže da meštani posle tuge, besa i nemoći sada osećaju potrebu da prestanu sahrane i da se povređeni oporave.

Šta mi imamo sada i od tih kamera, i od istrage. I da otkriju ko je kriv, pa? Pravo će da bude zadovoljeno, ali ove duše će uvek pamtiti poginule. Ovo je nezapamćena tragedija u ova dva, tri sela. Molimo boga, ako ga ima da sahrane stanu – kaže ovaj sredovečni Nišlija.

Dejan Rajković, meštanin Gornjeg Međurova kaže da će se narod u nedelju na badnji dan ponovo okupiti na kobnom pružnom prelazu. Pokazuje nam čitulje, objašnjava tragediju jutarnjeg đačkog autobusa „Niš ekspresa“.

Dogovorili smo se da se okupimo i da odamo poštu poginulima, ali i da vidimo kako radovi na postavljanju rampi teku. Strašno je sve to. Tu su sekunde odlučivale. Na primer, moja ćera mi je rekla da bi preskočila prvi čas u školi i ja sam to dozvolio. Eto. Bila bi u tom autobusu… Sada kažu da je vozač autobusa pogledao da li ide voz. Ne znam… Da je pogledao video bi da ide – priča Rajković.

Na pruužnom prelazu radnici železnice postavljaju elektroniku. na dvadesetak metara od njih cveće, sveće, čitulje. Neko od najbližih je zakopao stvari koje su našli od poginulih.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *