Milica Mandić vežbala sa niškom decom

Milica MandicOsvajač prve zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama, Milica Mandić, održala je sa članovima svog kluba „Galeb“ javni trening tekvondoa u sali OŠ „Miroslav Antić“ u Durlanu.

Posle nešto više od godinu dana Milica se opet našla u Nišu zbog velikog interesovanja mladih za ovaj sport.

„Veliko mi je zaadovoljstvo da sam opet u Nišu. Nisam očekivala ovoliko dece, ali kad ih vidim u kimonima znam da ja i ljudi iz kluba i Saveza radimo dobar posao. Kad kod mi obaveze to dozvole i dobijem poziv rado ću posetiti Niš“, rekla je Milica Mandić.

Nakon što je Milica osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama u Londonu, tekvondo je doživeo ekpanziju na našoj zemlji.

„Drago mi je ako smatrate da je tako. Po broju takmičara na prvenstvima Srbije u svim starosnim kategorijama vidimo da popularnost tekvondoa iz godine u godinu raste“, kaže ova 22-o godišnja devojka.

I ove godine Milicu očekuje nekoliko značajnih nastupa.

„Vredno treniram i spremam se za brojna takmičenja, od kojih je najbitnije Evropsko prvenstvo u maju, za koje ću i tempirati formu“, ocenjuje naša zlatna olimpijka.

Okupljenim dečacima i devojčicama, uz Milicu, neke tajne ovog sporta otkrili su i vicešampionka Evrope, Tijana Bogdanović, zatim Ninoslav Babić, osvajač drugog mesta na Univerzijadi u Beogradu, Relja Prosenica, treći na Prvenstvu Evrope do 21. godine, Stefan Božalo, treći na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru i još 30 najboljih takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Predvodio ih je naš najbolji tekvondo trener, Dragan Jović.

“Cilj je da omasovimo tekvondo i u ovom regionu. Sa ovdašnjim klubovima imamo odličnu saradnju i trudićemo se da tako i ostane, izjavio je selektor naše reprezentacije“, Dragan Jović.

Organizatori ovog događaja bili su niški tekvondo klubovi „Astra“ i „Ramin“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *