Milovanović ministar za telekomunikacije, Sotirovski gradonačelnica Niša?

Nagađanja oko postavljenja Zvezdana Milovanovića, poverenika Srpske napredne stranke u Nišu, za ministra u Vladi Srbije su se izgleda ostvarila. Ovo je pod znakom „nezvanično“ preneo sajt i Televizija Kopernikus koja je u vlasništvu porodice Milovanović. Već dugo se u Nišu priča da će on biti ministar za telekomunikacije, ali to ova televizija nije precizirala.

Nedeljama posle izbora u Srbiji se po Nišu nagađa ko će biti gradonačelnik, a ko će „otići za Beograd“, a situacija je danas malo jasnija. „Bitka“ se vodi oko tri kadra SNS-a, a to su pored Milovanovića, Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga i bivša šefica dopisništva RTS u Nišu kao i aktuelni gradonačelnik Darko Bulatović.

  • Aktuelna načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski biće gradonačelnica Niša, a novi predsednik Skupštine Grada Niša najverovatnije je Boban Džunić, odbornik i bivši predsednik Gradske opštine Palilula u Nišu, prenela je ova televizija.

Ipak prema nekim govorkanjima u gradu, Bulatoviću se prognozira još dve godine na ovom mestu, a tek onda će se raspravljati o njegovoj smeni ili napredovanju.

Sve će biti jasnije preksutra kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada, a kada bi trebalo da se verifikuju mandati. Sotirovska je bila prva na listi SNS koja je u Nišu osvojila 58 odsto glasova i zgog toga sama može da formira vlast.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *