Miško Plavi u petak nastupa pred Nišlijama

Poznati beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11.maja u klubu Feedback, sa početkom u 22h.

Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadzimanov – klavijature i Srdjan Dunkic Džoni – bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi. za Sa Lenom Kovačević, ovaj trio ima blisku saradnju, a Lena je čest gost na njihovim koncertima.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, reggae i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama. Zato i ne čudi što na koncertima ovog trija poslednjih godina možete čuti specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda (Stevie Wonder, Astor Piazzolla, The Cream, EKV, itd.).

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na Nišville Jazz festivalu u avgustu 2011, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević i jedini su domaći sastav na Nišvilu koji je zahvaljujući dugotrajnim ovacijama publike bio prinuđen da se dva puta vrati na bis.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 700 dinara u muzičkim radnjama Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na kraju novog podzemnog prolaza). Na dan koncerta ulaznice će biti skluplje.

V.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *