Mislili ste da je nemoguće: Zbog duga popisan deo imovine izvršitelja suda u Nišu

U izvršnom odelenju Osnovnog suda u Nišu juče je popisan deo pokretne imovine odnosno nekoliko kompjutera, a zbog neisplaćenog duga niškom advokatu Stanimiru Đuriću.

sud2
Palata pravde u Nišu

Možda bi u nekoj drugoj zemlji ova vest prošla nezapaženo, ali kod nas je javnost navikla na drugačije okolnosti pa se ovo može smatrati presedanom.

Danas je obavljen popis stvari zbog duga u izvršnom odelenju Osnovnog suda u Nišu. U pitanju je par kompijutera. Advokat Stanimir Đurić je punomoćnik poverioca, a njemu se duguje na ime troškova krivičnog postupka – saopštio je juče za „Građanin“ Miljan Trajković, javni izvršitelj koji je obavio ovu dužnost.

Narodski rečeno, advokat Stanimir Đurić je oslobodio, omogućio izlazak iz pritvora ili izvršio sličnu uslugu nekom licu u krivičnom postupku pa je od izvršnog odelenja zatražio plaćanje troškova. Kako mu sud nije platio troškove, on je pokrenuo proces naplate pa su računari popisani za plenidbu na ime te sume novca.

M.S.

5 Comments

  1. Jos jedan dokaz da smo smejurija od drzave ! Ne bi me zacudilo da drzava zapocne „stecajni postupak“ Osnovnog suda u Nisu i postavi „stecajnog upravnika“ !!!!
    Sve same , „udarne vesti“ iz naseg grada : prvo „brzi voz“ tj. dresina pa sada i ovaj „biser“ ! Uveseljavamo Evropu , sam’ tako …
    Jedva cekam naredni dan , ko zna koji sledeci „kalambur“ da se desi.

  2. Bravo i svaka cast onim mojim kolegama koji su –imali petlju– da urade ovako nesto, nesto sto je ustvari svuda u svetu normalno a kod nas prava senzaciija. Samo nek je vi[e ovakvih ljudi i imacemo i mi pravnu drzavu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *