Mladi niški alternativci serijom svirki prikupljaju novac za održavanje rok festivala

Nakon uspeha prošlogodišnjeg „Underground festivala“, održanog u prostorijama legendarnog muzičkog kluba „MK81”, niški alternativci najavljuju pripreme za novo izdanje ove jedinstvene manifestacije. Prikupljanje novčanih sredstava kojima će finansirati ovaj projekat trodnevnog festivala, biće u vidu svirki a prva od njih održaće se u niškom klubu Feedback 21. marta, u 21 sat.

Novina u odnosu na prošlu godinu, kažu organizatori, biće priprema prve kompilacije bendova, čiji izlazak je planiran za jesen ove godine, a kojom ovaj kolektiv želi dodatno da podstakne mlade autore na stvaralaštvo.

Jedan od organizatora festivala Jakov Živković kaže da je „Underground festival“ više od muzičkog događaja i da je to kulturna deklaracija posvećenosti održavanju podzemlja živim.

„Prošlogodišnji festival debitovao je eksplozivnom energijom i raznovrsnim izvođačima, istražujući širinu andergraund scene, dok je sav prihod bio usmeren u humanitarne svrhe. Ovogodišnje izdanje preraslo je u trodnevni događaj, i to će biti jedno nezaboravno poglavlje u kulturnom narativu grada, proslava nepoznatog, eksperimentalnog i izuzetnog“ – kaže Živković.

Prepoznajući potrebu za podrškom, organizatori najavljuju seriju „fundraiser“ žurki za prikupljanje sredstava koje će prethoditi glavnom događaju. Dodaju da ova okupljanja služe kao prilika da se zajednica okupi, uživa u ritmovima gradskih izvođača, ali i doprinese održavanju festivala

„Ulaz na prvi fundraiser iznosi minimum 300 dinara, a sav prihod od događaja ide direktno za podršku Underground festivala, obezbeđujući ključna sredstva za iznajmljivanje prostora, opremu, promociju i honorare umetnika“ – navode organizatori.

Prvi „fundraiser“ održaće se u niškom klubu Feedback 21. marta, od 21 sati, i ugostiće eksperimentalni instrumentalni bend Nemir, Blue Mondays Joy Division Tribute, kao i DJ set Music To Play In The Dark.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *