Mladi niški naučnici: I kriminalci se više poštuju nego naučni talenti!

Jedna od stvari koju je obeležio „Forum mladih naučnika“ u Nišu je i žestoka rasprava omladine koja traži poštovanje za svoj naučnički rad.

Konferencija „Forum mladih naučnika“ svakako uspešno je završena. Veliki broj mladih, učesnika i gostiju prisustvovao samoj konferenciji. Specijalni gost konferencije bio je Ben Lang, čuveni preduzetnik iz Izraela. Zaključak konferencije je da ako se nešto ne promeni, mladi talenti odlaze.  Sigurno da ova goruća tema nije bila u prvom planu same konferencije, već dostignuća mladih niških naučnika, ali je „odjeknula“ na skupu.

Jedan od organizatora Jovan Milić, kaže da se vrlo burna rasprava povela o tome šta lokalna samouprava i republika učinila i čini da mladi u Nišu imaju uslovbe za napredovanje.

Da, omladina iz Gimnazije „9. maj“ je povela raspravu na tu temu, a jedan od govornika je upravo izustio to da „ukoliko se nešto ne promeni, talenti odlaze odavde“. Čak su se mnogi složili sa drugim govornikom koji je rekao da se ovde više poštuju kriminalci nego mladi talenti i naučnici. Uglavnom su mladi tražili više poštovanja koje se odnosi na njihov napredak, razvoj, dodatnu edukaciju… – kaže Milić.

Forum je zvanično otvorio Miloš Banđur, zamenik Gradonačelnika Niša. Prisutnima su se obratili: Marina Kostić, načelnica sekretarijata za obrazovanje, Prof.dr Miroslav Milutinović, predsednik opštine „Crveni Krst“, Branimir Acković, centar za promociju nauke i mladi talenti.

M.S.

2 Comments

 1. Mladi gimnazijalci ne mogu da imaju radnu knjižicu da bi shvatili sudbinu prosečnog nezaposlenog stanovnika Srbije, a upoređivanje sa kriminalcima je više nego nebulozno. Svako u životu mora da se bori za svoju budućnost, niko neće da ih vuče za rukav da uče ili da ih zapošljava. Neka rade ono šta najbolje znaju a ne da kukaju i upoređuju sebe sa mediokritetima i kriminalcima

  1. @Andrija :
   U pravu si !!! Glupo je uporedjivati kriminalce i pametnu decu ! Kriminalce više poštuju i učlanjuju u „partije“ nego pametnu decu ! Kriminalci rade što najbolje znaju , deca /pametna/ rade što najbolje znaju i bore se za svoju „bolju budućnost“ i te dve „struje“ su EGAL ! Doduše , ne bi valjalo da zameramo kriminalcima – i oni se bore /nesebično/ , za svoju budućnost i … ne kukaju da ih zaposle u „državnim aparatima“! Znaju oni , moraju se osloniti na sebe i „svoje sposobnosti“ , jer ih retki razumeju, podržavaju i učlanjuju.
   Deca bi trebala da se ugledaju na prof dr bandžura , prof dr milutinoviča i ostale mediokritete , koji napreduju – sam’ tako ! Nemojte deco da se oslanjate na znanje i pamet… trebali ste da gore , navedene i prisutne , da pitate kako opstati u Srbiji, zadnjih 50 godina? Ta , dvojica tj. „dvojac sa nekoliko hiljada kormilara“ odlično znaju i trebali su da vam prenesu svoja – višedecenijska, iskustva ! Deco , bili ste i videli ih … nemojte dozvoliti sebi da budete kao
   oni … pu, pu , daleko bilo !
   Živi bili i učite, obrazujte se i dalje i idite u Jevropu a nama ostavite ove , koji su vam „držali predavanja i otvarali vidike“ , da nas „vode“ u našu /ne vašu/ „tunelsku svetlu budućnost“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *