Mladima mediji kreiraju muzičke i druge ukuse

Svedoci smo vremena da se na medijima emituju raznorazne novokomponovane melodije koje umeju ponekada da izvitopere merila vrednosti kod mladih. Manje je onih koji slušaju muziku cije se vrednosne lestvice poklapaju sa normalnim nacinima života.

Na jedan nacin, slobodno se može reci da jedan dobar broj mladih kreira muzicki ukus preko medija koji bombarduju lošom narodnom muzikom.

Niški gitarista Goran Mitic Beli, kaže da se tu i tamo može3 naci mlad covek koji ume da cuje dobru muziku, a onda kao takav kreira ukus prema drugim stvarima u životu, ali retko.

Smatram da uredivacka politika i javašluk u tom segmentu javnog emitovanja muzike dosta doprinosi tome da više nemamo konzumente dobre muzike ili ih ima u vrlo malom procentu. Sa druge strane raspuštena deca koja izlaze u najranijem periodu adolescencije do koje doba bez ikakve kontrole konzumiraju lažne idole i vrednosti kroz neku nakaradnu muziku u kojoj se peva o novcu, sexu, popularnosti na najprimitivniji nacin… – prica Beli.

On dodaje da su mladi nekada na drugacije nacine kreirali svoje ukuse.

Prave diskoteke više ne postoje zato što klinci ne slušaju stranu muziku u toj meri u kojoj se nekada slušala pa samim tim ne mogu celo vece da slušaju tu vrstu muzike u klubovima. Tako da sada imaš samo folk klubove i hvala Bogu rock klubove. Naravno tamo se meša rock sa pop muzikom ali to su srodne grupe muzike pa je prihvatljivo, zakljucuje Beli.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *