Monika (12) nađena živa i u stabilnom zdravstvenom stanju – otmičar u bekstvu

Monika Karimanović (12) iz niškog naselja Suvi do pronađena je danas živa i zdrava u ataru sela Svrljiški Miljkovac a sudbina njenog otmičara Ninoslava Jovanovića zvanog „Malčanski berberin“ za sada nije poznata, saznajemo u porodici Karimanović. Nakon 10 dana potrage Otmičar i devojčica su locirani su u ovom selu.

– Dete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj, rečeno nam je.

Moniku je Jovanović oteo oko 7,30 sati 20. decembra kada je dete krenulo u Osnovnu školu „Zoran Đinjđić“ u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i verovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi „Punto“ i oteo dete na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio malu namučenu devojčicu. Jovanović je na mnogim mestima oistavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično. Očigledno se dugo pripremao za svoj umobolni pir.

Ovaj osuđivani silovatelj i otmičar je odležao robiju od 12,5 godina za silovanje iz 2005. godine kada je napastvovao N.S. iz naselja Donja Vrežina koju je namamio tako što je rekao da zna frizerski salon gde može dobro da unovči svoju dugu crnu kosu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *