Morava dala 8 golova, Napredak poražen kući, Ražanjci pobedili

U 20. kolu fudbalske lige Zona “Centar“ Morava iz Žitkovca pobedila je ekipu Malošišta sa, čak, 8:1. Bukovik iz Ražnja je, takođe pobedio kod kuće, Mladost iz Batušinaca sa 2:1 dok je Napredak iz Aleksinca izgubio na svom terenu od Orljana sa 1:2.

Morava se nalazi na 2. mestu sa 40 bodova, Bukovik je treći sa 38, dok je Napredak pao na 7. mesto i ima 28 bodova. Lider na tabeli je OFK Sindjelić sa 58 bodova.

Morava iz Žitkovca je do nogu potukla goste iz Malošišta. Sam početak bio je i hladan tuš za sve na terenu i na tribinama. Gosti iz Malošišta su se radovali jer su u 7. minutu došli u vođstvo od 0:1 i u prvih deset minuta prikazali dobru igru. Međutim, u igri Morave i pored negativnog rezultata ništa se nije promenilo, Morava je nastavila sa napadima i stvarala šanse. Prvu šansu za Moravu imao je Martin Ristić koji je odlično šutirao, ali golman gostiju je još bolje intervenisao. Zatim je komandant odbrane Marjanović šutirao, a golman gostiju se ponovo istakao odbranom. U 19. minutu kapiten Slobodan Janković postiže gol za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribini. Zatim je viđena jedna od najlepših akcija, Cvetković je zalomio po desnoj strani i  uposlio Slobodana Jankovića koji je majstorski dodao loptu Lazareviću i on postiže veoma lep gol za 2:1. Do kraja poluvremena u strelce se upisao i Mihajlo Cvetković.

U drugom poluvremenu Morava je dominirala. Na jedan odličan pas Lazarevića, Cvetković izbija sam i postiže efektan gol za 4:1. Kapiten Janković se vratio u ritam i postigao svoj drugi gol za 5:1. Posle dužeg vremena i povrede,  na teren se vratio i Velinov koji postiže gol za 6:1. Bogdanović koji je odigrao odličnu utakmicu, postiže gol za 7:1 i u poslednjim sekundama igre Marko Petrović postiže konačnih 8:1 za Moravu. Fudbaleri Morave ispraćeni su aplauzima, a publika je posebno pozdravila trenere Zemljaka i Belića.

aleksinacbiz.com, D. Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *