Na dobrovoljno služenje vojnog roka u Nišu 40 mladića i devojaka

U Domu Vojske Srbije u Nišu organizovan je svečani ispraćaj za 32 mladića i osam devojaka na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku. Šestomesečni vojni rok dobrovoljno će služiti mladići i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina.

Ovom prilikom 40 kandidata je potpisalo ugovore, a pozdravio ih je i potpukovnik Branislav Stojanović, načelnik Regrutnog Centra Ministarstva odbrane Niš koji je istakao da su ovi mladi ljudi dosledni naslednici predaka i da se time svi ponose. Ovim gestom su, kako kaže potpukovnik, pokazali koliko su odani i koliko vole Srbiju.

Šestomesečni vojni rok dobrovoljno će služiti mladići i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, a osnovni motiv za prijavu je kako navode, ljubav prema otadžbini. U jugoistočnoj Srbiji za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se 277 mladih od toga 48 devojaka.

Iz Ministarstva odbrane prilikom objavljivanja poziva rečeno je da buduće vojnike očekuje mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Takođe sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *