Na licitaciji portret sa likom Branka Miljkovića

U godini obeležavanja 90 godina od rođenja čuvenog niškog pesnika, za poštovaoce njegovog dela, Lokalna fondacija Niš daje na licitaciju umetničko delo, portret sa likom Branka Miljkovića, autora Miodraga Daje Anđelkovića. Portret poznatog umetnika našao se na licitaciji zahvaljujući njegovoj porodici koja je donirala ovo umetničko delo.

Umetničko delo je uramljeno i dimenzija je 40x35cm. Licitacija je otvorena do ponedeljka, 4. marta u 17 sati, a početna cena je 5.000 dinara. Iz fondacije naglašavaju da se ponude daju isključivo javno u komentarima objave na fejsbuku njihove stranice, sa ličnih profila uz jasno vidljivo ime i prezime učesnika licitacije. Minimalan iznos za koji se može „podizati“ ponuda je 1.000 dinara.

Anđelković je bio istaknuti akademski slikar i dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoje umetničko stvaralaštvo. Bio je član Udruženja likovnih umetnika Srbije, Društva srpskih umetnika “Lada” i Grupe A, kao i dugogodišnji saradnik Narodnih novina, gde je objavljivao prikaze izložbi i feljtone. Do penzionisanja je radio u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu kao muzejski savetnik konzervator. Preminuo je 2021. godine. 

Lokalna fondacija Niš prikuplja sredstva i podržava najbolje ideje građana kroz javne konkurse. Do sada je ukupno podržano 35 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *