Na Medijaninoj gitarijadi učestvovalo 32 đaka

Gradska opština Medijana nastavlja da podržava mlade koji svoje znanje žele da unaprede u mnogim oblastima, pa i u muzičkoj kulturi. Tako je nedavno organizovano takmičenje pod nazivom „Guitar Music Fest“ na kojem je učestvovalo 32 đaka osnovnih muzičkih škola od 1. do 6. razreda, iz osam gradova.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da su takmičenja sastavni deo edukacije učenika i talenata i da će Medijana uvek podržati ovakav način podsticaja mladih tokom školovanja.

Svoje predstavnike imale su muzičke škole iz Niša, Aleksinca, Leskovca, Kraljeva, Knjaževca, Pirota, Vranja i Kragujevca. Učenici su se takmičili u izvođenju kompozicija za klasičnu gitaru. Plan je da manifestacija postane tradicionalna i iz godine u godinu okuplja sve više takmičara, kako iz osnovnih tako i srednjih muzičkih škola.

Takmičenje je organizovano u saradnji sa Centrom za razvoj modernog društva. Profesor Strahinja Anđelković koji je rukovodio projektom zahvaljuje Gradskoj opštini Medijana na podršci i smatra da ovakvih manifestacija treba da bude više i da ih treba omasoviti.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *