Na Panteleju šest novih rampi za invalide

Opština Pantelej postavila je poslednjih meseci šest rampi za osobe sa invaliditetom na onim lokacijama na svojoj teritoriji gde su one bile neophodne.

Aleksandar Milosavljević, zamenik predsednika opštine kaže da te rampe svakako mogu da koriste i stara i iznemogla lica, roditelji s dečijim kolicima, a mogu služiti i za druge namene.

Mi smo prošlogodišnji dobitnici pohvale zaštitnika građana za uklanjanje barijera osobama sa invaliditetom. To je dobila u Srbiji još opština Zvezdara u Beogradu. S tim predznakom, mi smo nastavili da analizom na terenu vidimo gde su rampe najneophodnije. Ispostavilo se da su one neophodne na šest lokacija u opštini. Iz projektnog budžeta za infrastrukturu smo izdvojili sredstva da se najviše ovih rampi realizuje duž Somborskog bulevara. Tamo ima najveći broj osoba sa invaliditetom  – priča Milosavljević.

Za postavljanje ovih montažnih rampi izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara. On objašnjava da su pohvalu zaštitinika grtađana dobili jer su pružali najbolju logistiku osobama sa invaliditetom zbog čega su i dobili nagradu.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *