Na protestu protiv zagađenja vazduha okupilo se 200 ljudi

Iako je problem zagađenja vazduha u Nišu jedan od najvećih u gradu, na protestu protiv ove pojave došlo je oko 200 Nišlija ispred Skupštine grada Niša.

Građanski protest “ Provetrimo Niš, dišimo slobodno“, održan je 24. januara.2020. godine, a u organizaciji odbornika Skupštine grada Niša i predsednika Gradskog odboea DS Niš, Miodraga Stankovića. Na protestu je govorio on i Miloš Bošković, aktivista i nekadašnji narodni poslanik.

Okupljeni su predali niz zahteva koji se ne tiču samo zagađenja već i ostalih gradskih problema,

Dobrodoši na građanski protest koji je zakazan povodom sve zagađenijeg vazduha u Nišu, a sve zbog gradske vlasti koja ne reaguje na adekvatan način. Mi odbornici opozicije bojkotujemo rad sednica Skupštine Grada već godinu dana zbog toga toga što gradska vlast nije prihvatila ni jedan jedini predlog opozicije, bilo da je u pitanju budžet, zaštita životne sredine, gradski prevoz ili nepotrebno popločavanje Gradskog trga. Primera je mnogo ali noć je kratka! Gradskoj vlasti u Nišu nije interes građana na prvom mestu, već ispunjavanje zahteva iz Beograda, partijski i lični interesi. To smo na delu videli kada su poklonili naš aerodrom rekao je Stanković.

On je naveo da je došlo vreme „da provetrimo Niš“.

Vreme je da sve što zagađuje Niš i ugrožava život naših sugrađana ode iz ovog našeg grada. I ne samo ovaj zagađeni vazduh, nego i ova najnesposobnija vlast u istoriji Niša! Danima ćute i kriju se iza radnih grupa „ne smeju ništa da kažu dok ne pitaju šefove“. Pozivam ih da pitaju profesore sa Fakulteta zaštite na radu, dokazane stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine, šta da urade da smanje zagađenost vazduha u Nišu?

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *