Na zdravstveni pregled se juče javilo preko 1000 stanovnika Niša

Nakon sumiranja podataka, u periodu od 08 do 16 časova u niškom KC upisano je i pregledano ukupno 802 pacijenta, od čega je njih 616 proveravalo nivo hormana štitaste žlezde, a nakon očitavanja rezultata savete i uputstva od endokrinologa dobilo je ukupno 433 ljudi.

Kada je reč o ultrazvučnom pregledu abdomena, lekari centra pregledali su 436 pacijenata, koji su se potom konsultovali sa specijalistima iz gastroenterologije.

Prema podacima Uprave KC, petoro Nišlija je odustalo od pregeleda, a dvanaestoro ljudi, zbog nemogućnosti da rezultati pregleda budu validni, jer su prethodno konzumirali hranu, biće pregledano u ponedeljak 20. novembra u 14 časova.

Procenjuje se, da je, tokom treće akcije preventivnih besplatnih pregleda, ukoliko se uzme u obzir da su mnogi građani bili podvrgnuti svim testiranjima, u Kliničkom centru obavljeno preko 1600 pregleda.

Podsećamo, i u niškom Domu zdravlja, sve zainteresovane Nišlijke, imale su mogućnost na pregled dojki aparatom za mamografiju i ultrazvukom, te je u knjige ove ustanove, upisana 451 žena, od kojih je 24 uradile mamografskii pregled, dok je 164 dobilo zakazani termin. Osim mamografije, urađeno je i 83 ultrazvučna pregleda a čak 180 zakazano za naredne slobodne termine. Osim toga, sve pacijentkinje su prošle edukaciju za samopregled.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *