Nagrada „Mikina čaša“ Kaji Pančić Milenković

Kaja Pančić Milenković, pesnikinja iz Pirota ovogodišnja je dobitnica nagrade „Mikina čaša“ na Književnoj koloniji Sićevo 2017.

Kaja Pančić Milenković

Mikina čaša je nagrada koju dodeljuje organizator Književne kolonije Niški kulturni centar u znak sećanja na njenog idejnog tvorca književnika Mihajla Ignjatovića.
Ove godine dodeljena je pesnikinji Kaji Pančić Milenković iz Pirota za najbolju pesmu na temu VINO. Odluku je doneo žiri u sastavu: predsednica Jelena Mladenović i članovi Milena Mišić-Filipović i Zoran Pešić Sigma.

Nagrada je uručena u subotu, 16. 9. 2017. u Vinskom podrumu Malča.

Kaja Pančić Milenković je rođena 1958. godine u Ragodešu kod Pirota. Gimnaziju završila u Pirotu, a Filozofski fakultet, odsek Sociologija, u Nišu. Od 1987. do 1999. godine živela i radila u Uroševcu u srednjem obrazovanju. Od 1999. godine živi u Pirotu i radi kao novinar u nedeljniku „Sloboda“.

Piše poeziju i lirsku prozu. Objavila četiri zbirke poezije: „Prvi dan govora“, „Božji cvet“, „Mera“ i „Čas novije istorije“ . Dobitnik je nagrada: “Kosovski božur“, „Dragojlo Dudić“, „Venedikt Crepović“.i“ Stojan Stepanović“.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *