Najam lokala u starom podzemnom prolazu i 100 evra

Loše poslovanje, manjak kupovne moći građana naterali su vlasnike preko 20 lokala u starom podzemnom prolazu da se „oproste“ od svog posla i počnu da izdaju lokale. Tako sada, verovali ili ne, u epicentru Niša, u starom podzemnom prolazu najam lokala za mesec dana košta oko 100 evra.

Situacija je drugačija u novom podzemnom prolazu gde se najam lokala kreće i do 300 mevra zato što tu ima više prolaznika pa i više pazara.

Pojavio se sada jedan problem koji je u Tržnom centru „Kalča“ već dugo prisutan. Vlasnici praznih lokala moraju da plaćaju sve režijske troškove, a zakupaca nema. daju oglas za prodaju, ali nema kupaca dok oni moraju da plaćaju sve kao da su izdali lokal.

Počeli smo da sakupljamo peticiju pa je to nekako slabo krenulo, a svrha je da dok ne izdajemo lokale, država nam umanji dažbine za onoliko koliko se dogovorimo na sastanku. Ovo sada je kao da smo ušli u živo blato. Troškove moramo da plaćamo, a ne možemo da zarađujemo na tim lokalima. Kada usaglasimo stavove, sigurno ćemo izaći u javnost – priča nam jedan od vlasnika lokala.

On kaže da je potpuno neobjašnjivo zašto na potezu od ulaza od Hotela Ambasador ka spomeniku nema toliko ljudi kao što ih ima na potezu od spomenika pa ispod Obrenovićeve ulice.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *